Additive Industries winnaar FD Nieuwe Kampioenen 2017

11 juli 2017 

Het Financieele Dagblad heeft bekendgemaakt dat de jury van de Nieuwe Kampioenen 2017 het Eindhovense Additive Industries unaniem tot winnaar heeft uitgekozen. De jury, bestaande uit Jan Hommen, Eva Gladek, Justin Jansen en Robert Verwaayen, ging dit jaar voor de derde maal op zoek naar nieuwe Nedelandse kampioenen. Dit zijn snel groeiende jonge ondernemingen met baanbrekende producten of diensten voor wie Nederland te klein is. Succesvolle ondernemingen die hun nek durven uit te steken, ambitie hebben om met innovatieve technologieën nieuwe bedrijfstakken veroveren en op Nederlandse bodem ontstaan zijn.

Additive Industries was na een strenge selectie doorgedrongen tot de acht finalisten en is nu tot winnaar uitgeroepen. ‘We zijn ongelooflijk trots op deze prijs’, aldus ceo Daan Kersten. ‘Het is een erkenning van onze industriële 3d-metaalprintsystemen die inmiddels bij toonaangevende bedrijven als Airbus, GKN en BMW hoogwaardige onderdelen produceren.’

Heliox, producent van snelladers voor elektrische bussen, is met 38 procent van de stemmen gekozen tot publieksfavoriet. Ook de jury was vol lof over dit bedrijf uit Best. ‘Prachtig nieuw en vooruitstrevend product, dat een oplossing biedt voor de stadsproblematiek en een belangrijke bijdrage levert aan de energietransitie. Heliox heeft een stevige marktpositie bereikt’, aldus de jury in FD.

Andere finalisten waren Brand New Day (transparant online-pensioenaanbod), Five Degrees (software om mkb-banken te helpen digitaliseren), One of a Kind Technologies (van onder meer Beltech), Sendcloud (verzendtool voor mkb-webshops), Ultimaker (3d-kunststofprinters voor hobbyisten en industriële toepassingen) en Vandebron (eerste onlinemarktplaats voor duurzame energie).

AGENDA

Events

Technische pubquiz

16 mei

Eindhoven en Enschede

Trainingen

Introduction to sysML

22 mei

Eindhoven

Power integrity for product designers

24 mei - 25 mei

Eindhoven

Topbanen
Ministerie van Defensie

Officier Technische Dienst Landmacht

Ministerie van Defensie

Nederland

Sioux

Manager mechatronics

Sioux

Nuenen

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2018 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×