Additive Industries winnaar FD Nieuwe Kampioenen 2017

11 juli 2017 

Het Financieele Dagblad heeft bekendgemaakt dat de jury van de Nieuwe Kampioenen 2017 het Eindhovense Additive Industries unaniem tot winnaar heeft uitgekozen. De jury, bestaande uit Jan Hommen, Eva Gladek, Justin Jansen en Robert Verwaayen, ging dit jaar voor de derde maal op zoek naar nieuwe Nedelandse kampioenen. Dit zijn snel groeiende jonge ondernemingen met baanbrekende producten of diensten voor wie Nederland te klein is. Succesvolle ondernemingen die hun nek durven uit te steken, ambitie hebben om met innovatieve technologieën nieuwe bedrijfstakken veroveren en op Nederlandse bodem ontstaan zijn.

Additive Industries was na een strenge selectie doorgedrongen tot de acht finalisten en is nu tot winnaar uitgeroepen. ‘We zijn ongelooflijk trots op deze prijs’, aldus ceo Daan Kersten. ‘Het is een erkenning van onze industriële 3d-metaalprintsystemen die inmiddels bij toonaangevende bedrijven als Airbus, GKN en BMW hoogwaardige onderdelen produceren.’

Heliox, producent van snelladers voor elektrische bussen, is met 38 procent van de stemmen gekozen tot publieksfavoriet. Ook de jury was vol lof over dit bedrijf uit Best. ‘Prachtig nieuw en vooruitstrevend product, dat een oplossing biedt voor de stadsproblematiek en een belangrijke bijdrage levert aan de energietransitie. Heliox heeft een stevige marktpositie bereikt’, aldus de jury in FD.

Andere finalisten waren Brand New Day (transparant online-pensioenaanbod), Five Degrees (software om mkb-banken te helpen digitaliseren), One of a Kind Technologies (van onder meer Beltech), Sendcloud (verzendtool voor mkb-webshops), Ultimaker (3d-kunststofprinters voor hobbyisten en industriële toepassingen) en Vandebron (eerste onlinemarktplaats voor duurzame energie).

Wilt u het volledige artikel lezen?

AGENDA

Events

Dutch RF Conference

29 november

Nijmegen

High-Tech Systems 2018

22 maart

Eindhoven or Nijmegen

Trainingen

Basics & design principles for ultra-clean vacuum

5 december - 8 december

Eindhoven

Design for additive manufacturing

13 december - 15 december

Eindhoven

Topbanen
Sioux CCM

Manager Mechanics

Sioux CCM

Nuenen

Actemium

Software Engineer Services (PLC/SCADA)

Actemium

Veghel en Roermond

Océ Technologies

Supervisor Machines

Océ Technologies

Venlo

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2017 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×