Batenburg op koers met goed derde kwartaal

7 november 2017 

Batenburg Techniek heeft de positieve lijn van het eerste halfjaar doorgetrokken in het derde kwartaal. De opbrengsten en het genormaliseerde bedrijfsresultaat in deze periode zijn gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Exacte cijfers heeft de technische dienstverlener niet vrijgegeven.

Een goede derde kwartaal zet Batenburg op koers voor een mooi 2017.

Het positieve sentiment in de proces- en maakindustrie en in de utiliteitsbouw zet zich voort, ziet Batenburg. ‘De markten waarin we opereren, ontwikkelen zich over het algemeen positief, op de olie-gerelateerde industrie na’, zegt topman Ralph van den Broek. ‘De focus op onze klantbenadering en het creëren van samenwerkingsverbanden met andere partijen binnen en buiten de onderneming werpen hun vruchten af. Daarbij wordt steeds meer gebruikgemaakt van de expertise van de verschillende bedrijven binnen de groep. Met nog een kwartaal te gaan, zien we de tweede helft van het jaar dan ook met vertrouwen tegemoet.’

Batenburgs activiteiten in de maakindustrie ontwikkelen zich over het algemeen positief, vooral op de gebieden van bevestigingstechniek en elektronicacomponenten. De vraag in die markten trekt verder aan en door versterking van de commerciële slagkracht wordt deze ook steeds beter gekapitaliseerd. In de procesindustrie, infra en waterschappen ziet Batenburg ook positieve ontwikkelingen. Verder groeit de markt voor tuinbouwautomatisering met goede resultaten in zowel Noord- als Midden- en Zuid-Amerika. Na een lange aanlooptijd komen ook in de Aziatische tuinbouwmarkt projecten op gang.

De resultaten van het derde kwartaal en de ontwikkeling van de orderportefeuilles geven Batenburg het vertrouwen in een goed tweede halfjaar. Wel is het de verwachting dat de opbrengsten en het bedrijfsresultaat in het tweede halfjaar wat lager uitkomen dan in het sterke eerste halfjaar.

Wilt u het volledige artikel lezen?

AGENDA

Events

Dutch RF Conference

29 november

Nijmegen

High-Tech Systems 2018

22 maart

Eindhoven or Nijmegen

Trainingen

Basics & design principles for ultra-clean vacuum

5 december - 8 december

Eindhoven

Design for additive manufacturing

13 december - 15 december

Eindhoven

Topbanen
Sioux CCM

Manager Mechanics

Sioux CCM

Nuenen

Actemium

Software Engineer Services (PLC/SCADA)

Actemium

Veghel en Roermond

Océ Technologies

Supervisor Machines

Océ Technologies

Venlo

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2017 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×