Beheerde netwerkswitch Rockwell zonder arbeidsintensief configuratiewerk

12 juli 2017 

Fabrikanten die gebruikmaken van onbeheerde netwerkswitches worstelen vaak met downtime en beveiligingsproblemen. Ze kunnen nu een beroep doen op een alternatief voor beheerde switches. De Allen-Bradley Stratix-2500-switch van Rockwell Automation biedt de beveiliging, veerkracht, netwerksegmentatie en bandbreedteoptimalisatie van een beheerde switch, maar zonder de noodzaak van arbeidsintensief configuratiewerk.

Onbeheerde switches voorzien in de netwerkcapaciteit die nodig is voor minder complexe industriële toepassingen, maar bieden geen diagnostische informatie, beheer van het netwerkverkeer of verbeterde beveiliging. Fabrikanten hebben een krachtigere switch nodig wanneer problemen zoals packet storms het netwerk platleggen of als ze bescherming willen bieden tegen het toenemende aantal cyberdreigingen. In dat geval biedt een licht beheerde switch zoals de Stratix 2500 uitkomst.

De industriële Ethernetswitch Stratix 2500 is direct inzetbaar voor het op prioriteit indelen van bedrijfskritisch dataverkeer binnen industriële netwerken. De switch kan ook worden geconfigureerd in aansluiting op toepassingsspecifieke behoeften. Dankzij deze flexibiliteit kunnen fabrikanten hun productieprocessen toekomstbestendig maken. Het enige dat ze hiervoor hoeven te doen, is de switch uit de verpakking halen en in het netwerk opnemen. Daarbij kunnen ze het apparaat opschalen naarmate hun behoeften veranderen.

De Stratix 2500 bewaakt en optimaliseert het dataverkeer en levert diagnostische informatie aan om downtime te minimaliseren. De switch biedt ondersteuning voor maximaal 64 vlan’s voor logische netwerksegmentatie, iets dat bijdraagt aan lagere totale eigendomskosten. De functionaliteit voor poortbeveiliging stelt gebruikers in staat om poorten naar wens te deactiveren en de verbindingen met eindsystemen te beheren op basis van het controleadres voor de toegang tot opslagmedia.

De Stratix 2500-switch gebruikt technologie van Cisco en maakt deel uit van de Integrated Architecture van Rockwell Automation. Dit vereenvoudigt de configuratie, het beheer en de ondersteuning van het netwerk en optimaliseert de integratie van de switch met het netwerk.

AGENDA

Events

Technische pubquiz

16 mei

Eindhoven en Enschede

Trainingen

Introduction to sysML

22 mei

Eindhoven

Power integrity for product designers

24 mei - 25 mei

Eindhoven

Topbanen
Ministerie van Defensie

Officier Technische Dienst Landmacht

Ministerie van Defensie

Nederland

Sioux

Manager mechatronics

Sioux

Nuenen

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2018 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×