Comsol Multiphysics en Comsol Server versie 5.3 beschikbaar

18 mei 2017 

De nieuwste versie van Comsol Multiphysics en Comsol Server biedt simulatiespecialisten prestatieverbeteringen en nieuwe hulpmiddelen voor applicatieontwerp en solvers. In veel gevallen zullen gebruikers een tien keer hogere snelheid van de software ervaren bij het bouwen van een model met vele duizenden randen en domeinen.

In versie 5.3 kunnen aan de hand van de Boundary Element Method (BEM) elektrostatische en corrosie-effecten worden gemodelleerd. Gebruikers kunnen eenvoudig BEM en FEM combineren tot multifysische simulaties met een hoge flexibiliteit. Door de Boundary Element-methode kunnen modellen met oneindig grote domeinen en gaten worden gesimuleerd, om tegelijkertijd het gedrag op kabels, balken, oppervlakken en vaste stoffen in hetzelfde model te berekenen. Typische toepassingen hiervan zijn de modellering van kathodische bescherming, kabels of capacitieve sensoren zoals touchscreens.

Gebruikers van grote CFD-modellen zullen profijt hebben van de nieuwe algebraïsche multigrid (AMG) solver in versie 5.3. De AMG-solver vereist slechts een enkelvoudig mesh en is vanaf nu de standaard voor veel stromings- en transportinterfaces. Bij turbulente stromen zijn robuuste automatische instellingen voor wanden toegevoegd waarbij de zeer nauwkeurige low-Reynolds-formulering met wandfuncties wordt gecombineerd.

De Model Builder werkt nu sneller bij geometrie- en meshbewerkingen voor modellen met grote arrays en ingewikkelde 3D-solid-operaties. Modellen waarbij de geometrie wordt gevuld met meerdere elementtypes hebben het voordeel van de automatische piramide elementen tussen bricks van een swept mesh en tetraëders van een free mesh. Een nieuwe optie is de automatische geometrievereenvoudiging door virtuele geometrie-operaties.

Met de introductie van model methods in versie 5.3 is het eenvoudig om herhalende operaties direct in de Model Builder te automatiseren. De bibliotheek met toepassingen beschikt over meer dan vijftig nieuwe en bijgewerkte voorbeeldmodellen, waarmee gebruikers snel nieuwe functies en modelleringstechnieken kunnen aanleren. De voorbeelden hebben betrekking op verschillende gebieden, van permanente-magneetmotoren, kabels en hoornantennes, tot supersone stroming, elektronische koeling en trillingen en geluid in een versnellingsbak.

Met de Application Builder kunnen simulatiespecialisten apps maken op basis van hun multifysische modellen. De app interface kan gemakkelijk worden aangepast en is toegankelijk via een browser of een Windows client die verbinding maakt met een lokale installatie van Comsol Server. Verbeteringen van Comsol Server bevatten uitgebreide logbestanden voor gebruikersactiviteit en een gecentraliseerde clusteradministratie in de Comsol Server webinterface. Met dit laatste kunnen applicaties eenvoudiger op clusters worden gebruikt. In de Application Builder kunnen app-ontwerpers nu aangepaste acties definiëren wanneer er op een grafisch object wordt geklikt, wat interactievere apps mogelijk maakt.

AGENDA

Events

Technische pubquiz

16 mei

Eindhoven en Enschede

Trainingen

Introduction to sysML

22 mei

Eindhoven

Power integrity for product designers

24 mei - 25 mei

Eindhoven

Topbanen
Ministerie van Defensie

Officier Technische Dienst Landmacht

Ministerie van Defensie

Nederland

Sioux

Manager mechatronics

Sioux

Nuenen

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2018 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×