Ex-bankier aan het stuur bij Nedcar

Auteur: Nieke Roos
5 december 2017 

Na goedkeuring van de ondernemingsraad wordt Paul van Vuuren de nieuwe algemeen directeur van VDL Nedcar. Hij volgt Carel Bouckaert op, die zich op eigen verzoek gaat toeleggen op de optimalisatie van de productieprocessen in Born. Van Vuuren heeft verschillende directiefuncties bekleed in de financiële sector en in die hoedanigheid ervaring opgedaan met uiteenlopende typen ondernemingen. De laatste tien jaar was hij de vaste contactpersoon van VDL bij ING.

De laatste tien jaar was Paul van Vuuren de contactpersoon van VDL bij ING.

Nedcar heeft een roerig jaar achter de rug, met de productiestart van de Mini Countryman en de BMW X1 en een explosieve personeelsgroei van ruim tweeduizend naar ongeveer 6500 medewerkers. De autofabriek is nu in de volgende fase gekomen, waarbij de focus ligt op doorontwikkeling van de organisatie, uitbouw van het productievolume en acquisitie van nieuwe projecten. Die herpositionering gaat gepaard met aanpassingen in de samenstelling en taakverdeling van het directieteam.

Met zijn competenties en managementstijl is Van Vuuren de bruggenbouwer en motivator die Nedcar nodig heeft in die volgende fase, aldus president-directeur Willem van der Leegte van VDL. ‘De kracht van Paul ligt op het vlak van organisatie en strategie. Hij is in staat een goede balans te vinden tussen de belangen van diverse stakeholders.’

Wilt u het volledige artikel lezen?

AGENDA

Events

High-Tech Systems 2018

22 maart

Eindhoven

Trainingen

Design for real-time software - workshop

5 februari - 9 februari

Eindhoven

Applied optics

22 februari

Eindhoven

Topbanen
Ploeger

Hoofd Inkoop

Ploeger

Roosendaal

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2017 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×