Fontys en HTI brengen additive manufacturing-training op de markt

4 december 2017 

High Tech Institute stelt de workshop ‘Design for additive manufacturing’ van Fontys beschikbaar. De praktijkgerichte training voor 3d printen draaide inmiddels bij ASML, Fokker Landing Gear, Océ, Philips Lighting, Thermo Fischer (voorheen Fei Company) en Vanderlande. Met de samenwerking kunnen nu ook individuele deelnemers zich aanmelden. Deelnemers zijn direct na de training in staat om de opgedane kennis in de praktijk toe te passen. De driedaagse mix van theorie en praktijkgericht workshops leidde inmiddels bij verschillende bedrijven tot baanbrekende innovaties.

Sjef van Gastel is cursusleider van 'Design for additive manufacturing'.

Additive manufacturing is een technologie die in potentie kan leiden tot doorbraken. Drie jaar geleden nam Ricardo Abdoel bij Fontys het initiatief om opleidingen te ontwikkelen voor deze nieuwe productietechniek. Met Sjef van Gastel vond hij iemand die daaraan leiding kon geven. Tot voor kort was Van Gastel nog als senior strategic marketing manager betrokken bij Kulicke & Soffa, het Singaporees bedrijf dat Assembléon in 2016 overnam.

Om de killer applicatie te ontdekken heeft Van Gastel, onderzoeks- en cursusleider bij Fontys, een methodologie bedacht om potentiële doorbraak-ontwerpen boven water te krijgen: een aanpak die de eigenschappen van het onderdeel of systeem sterk moet verbeteren. Uitgangspunt is om met 3d printen een sterke verbetering te realiseren ten opzichte van de ‘oude’ technologie. ‘Het is belangrijk dat cursisten zelf ondervinden wat het is en hoe ze de ontwerprichtlijnen moeten toepassen’, aldus Van Gastel.

De eerste editie van ‘Design for additive manufacturing’ bij High Tech Institute gaat op 13 december van start.

Wilt u het volledige artikel lezen?

AGENDA

Events

High-Tech Systems 2018

22 maart

Eindhoven

Trainingen

Design for real-time software - workshop

5 februari - 9 februari

Eindhoven

Applied optics

22 februari

Eindhoven

Topbanen
Ploeger

Hoofd Inkoop

Ploeger

Roosendaal

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2017 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×