Kamer wil betere beveiliging iot-apparaten

15 juni 2017 

Het kabinet moet gaan onderzoeken hoe beveiliging van iot-devices beter geregeld kan worden. Daartoe heeft de Tweede Kamer een motie aangenomen van Maarten Hijnk van de SP en Kees Verhoeven van D66. De motie pleit voor het instellen en afdwingen van minimale veiligheidseisen en voor onderzoek naar aanvullende maatregelen.

‘Niemand zit te wachten op een massale cyberaanval via gehackte waterkokers of koelkasten’, staat er in de motie te lezen. Afgelopen jaar werd pijnlijk duidelijk dat het over het algemeen slecht gesteld is met de beveiliging van iot-devices toen een botnet van digitale videorecorders, camera’s en routers werd ingezet voor massale ddos-aanvallen. De Mirai-malware die hiervoor verantwoordelijk was, misbruikt Linux-gebaseerde iot-devices die geen beveiligingsupdates ontvangen.

Op Europees niveau wordt er overigens ook al aan dergelijke regelgeving gewerkt. EU-adviesorgaan Enisa schreef onlangs samen met NXP, Infineon en ST in een rapport voor de Europese Commissie dat de markt beveiligings- en privacyaspecten onvoldoende oppakt.

AGENDA

Events

Technische pubquiz

16 mei

Eindhoven en Enschede

Trainingen

Introduction to sysML

22 mei

Eindhoven

Power integrity for product designers

24 mei - 25 mei

Eindhoven

Topbanen
Ministerie van Defensie

Officier Technische Dienst Landmacht

Ministerie van Defensie

Nederland

Sioux

Manager mechatronics

Sioux

Nuenen

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2018 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×