Omron introduceert een volledige oplossing voor IO-Link

25 juli 2017 

Omron heeft een scala aan IO-Link-producten toegevoegd aan het automatiseringsplatform, zodat gebruikers een handige en betrouwbare mogelijkheid hebben om complete IO-Link-oplossingen te implementeren. De nieuwe producten, waaronder hoogwaardige sensoren en veelzijdige IO-Link-masters, maken het eenvoudiger om de productiviteit en efficiëntie te bereiken die Smart-Factory-oplossingen met zich meebrengen.

Het IO-Link-sensorassortiment van Omron bevat momenteel fotocellen, benaderingsschakelaars en kleurmarkeringssensoren. De nieuwe sensoren hebben veel innovatieve eigenschappen, waaronder de mogelijkheid om de eigen prestaties continu te bewaken en te rapporteren, en bieden ondersteuning van on-the-fly herconfiguratie met behulp van gegevens verzonden door het automatiseringssysteem.

De sensoren worden aangevuld met twee IO-Link-mastermodules, één met Omrons Push-In Plus-connectie voor gebruik met voorbedrade sensoren, de andere met Smartclick-connectoren. Op beide mastermodules kunnen standaard sensoren worden aangesloten, maar ook de nieuwe IO-Link-sensoren, wat upgraden van bestaande machines eenvoudiger maakt.

IO-Link is een open internationale standaard die wordt ondersteund door meer dan honderd bedrijven. Het biedt een tweerichting-communicatiestandaard aan. Dit maakt het mogelijk om statusinformatie en bedrijfsparameters te kunnen delen met het automatiseringssysteem. Dit betekent dat een sensor bijvoorbeeld een alarm kan genereren wanneer de prestaties afnemen. Dit probleem kan dan worden verholpen voordat de machine uitvalt. Daarnaast is er de mogelijkheid om nieuwe parameters naar de sensoren te sturen, dit is met name bruikbaar voor machines die meer dan één product verwerken. In vele toepassingen zijn handmatige aanpassingen bij een productomschakeling dan niet meer nodig.

De nieuwe IO-Link-producten zijn onderdeel van het totale automatiseringsplatform, en omvatten ook ondersteuning voor Ethercat en Ethernet/IP. Voor een naadloze integratie zijn de IO-Link-producten opgenomen in de Sysmac-Studio-softwareomgeving van Omron, zodat uitgebreide mogelijkheden beschikbaar zijn voor het configureren, programmeren, simuleren en bewaken van automatiseringssystemen.

Wilt u het volledige artikel lezen?

AGENDA

Trainingen

Object-oriented analysis & design – Fast track

20 september - 28 september

Eindhoven

Object-oriented analysis & design – Fast track

20 september - 28 september

Eindhoven

Events

Bowlingevent ALTEN

6 september

Eindhoven, Delft of Enschede

Technische Industriële Vakbeurs 2017

19 september - 21 september

Hardenberg

Therminic 2017

27 september - 29 september

Amsterdam

SE Tour 2017 the Netherlands

17 oktober

Eindhoven

SE Tour 2017 the Netherlands

17 oktober

Eindhoven

Dutch RF Conference

29 november

Nijmegen

Dutch RF Conference

29 november

Nijmegen

Topbanen in hightech
Royal IHC

Cost Estimator

Royal IHC

Kinderdijk

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2017 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×