Omron introduceert programmeerbare meerassige besturingen

12 juli 2017 

Omron en Omrons Delta Tau Data Systems (DT) hebben PMAC-controllers met toonaangevende motionmcntroltechnologie ontwikkeld. PMAC bereikt een geavanceerde nauwkeurigheid, inclusief high-speed gesynchroniseerde sturing van fabrieksautomatiseringsapparaten, dankzij ingebouwde Ethercat-connectiviteit. In de ontwikkelomgeving kunnen gebruikers hun eigen motion-algoritmes en motioncontrolfuncties programmeren, zoals trajectberekening en positiecompensatie, in C en andere programmeertalen.

Fabrikanten van apparaten voor de productie van halfgeleiders en gereedschapsmachines concentreren hun resources op de ontwikkeling van innovatieve en concurrerende kerntechnologie. Hierbij hebben machinebouwers steeds vaker controllers nodig die wereldwijd verkrijgbaar zijn met gegarandeerde langdurige leveringsstabiliteit en kwaliteit, en die kunnen worden gebruikt als alternatief voor boardcontrollers die duur zijn bij het ontwikkelen van basisfuncties en onderhoud. Bovendien verwachten fabrikanten die gereedschapsmachines met robots ontwikkelen robuuste en betrouwbare controllers die aangepaste motion control kunnen uitvoeren. Omron biedt daarvoor twee types programmeerbare meerassige besturingen aan:

CK3E - programmeerbare meerassige besturing:

  • Besturing van meerdere assen met een snelle cyclustijd van 250 µs en Ethercat-masterfunctionaliteit. Flexibele systeemconfiguratie en high-speed gesynchroniseerde regeling van fabrieksautomatisering aangesloten via Ethercat.
  • Compact design met een dikte van 28,6 mm om ruimte te besparen in machines en bedieningspanelen.

Industriële pc-platform-NY51_-A IPC-PMAC-programmeerbare controller voor meerdere assen:

  • Bediening van maximaal 128 assen en geavanceerde gegevensverwerking. Multitasken van Windows-toepassingen en aangepaste motioncontrol, waaronder motion-algoritmen, kinematica en positiecompensatie.
  • Omgevingsbestendigheid op plc-niveau.
  • Hypervisor-software voor ononderbroken machinebesturing, zelfs als Windows niet werkt.

AGENDA

Events

Technische pubquiz

16 mei

Eindhoven en Enschede

Trainingen

Introduction to sysML

22 mei

Eindhoven

Power integrity for product designers

24 mei - 25 mei

Eindhoven

Topbanen
Ministerie van Defensie

Officier Technische Dienst Landmacht

Ministerie van Defensie

Nederland

Sioux

Manager mechatronics

Sioux

Nuenen

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2018 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×