Efficiënter werken met Festo's nieuwe vacuümgenerator

06.02.2018 -

De nieuwe compacte vacuümgenerator OVEL is ontwikkeld voor het efficiënt en decentraal opwekken van vacuüm. Door de modulaire opbouw is hij nauwkeurig af te stemmen op de specifieke applicatie. Bovendien beschikt de lichtgewicht generator over een analoge druksensor waarvan de waarden met behulp van een SCDN-signaalomzetter zichtbaar zijn te maken. Tevens zijn de analoge signalen via IO Link gedigitaliseerd naar een bovenliggende besturing door te sturen.

Festo ontwikkelde al eerder een eenvoudige, low-cost vacuümgenerator (VN) zonder veel extra functionaliteit én een geavanceerd exemplaar (OVEM) waar de perslucht via een regelkring automatisch wordt in- en uitgeschakeld. Met de OVEL introduceert Festo nu een innovatie waarbij de gebruiker profiteert van de eenvoud en lage kosten van de VN terwijl het tóch mogelijk is om via IO Link te communiceren en het vacuümniveau via een display (SCDN) uit te lezen.

Kenmerkend voor de OVEL-vacuümgeneratoren zijn verder de twee 2/2-ventielen waarmee de gebruiker het vacuüm respectievelijk kan in- en uitschakelen en een afblaaspuls kan geven. Dit type ventiel maakt het bovendien mogelijk een vacuüm te creëren, vast te houden en vervolgens de generator af te schakelen.

IO Link
Het communicatieprotocol IO Link wint nog steeds aan populariteit. Festo voert veel van zijn innovaties uit met de mogelijkheid om via IO Link te communiceren. De vacuümgenerator OVEL kan hierdoor onder meer de gegevens uitlezen van maximaal twee analoge sensoren. Bijvoorbeeld een vacuümsensor (druksensor) en een sensor die de status van de generator aangeeft (aan of uit). De data zijn vervolgens door te sturen naar een bovenliggende besturing of plc en daar te gebruiken voor aansturing van de generator.

Via IO Link is de vacuümgenerator verder eenvoudig te parametreren en in bedrijf te stellen. Door de seriële dataoverdracht kan de OVEL daarnaast gegevens versturen die onder meer het onderhoud en storingsanalyse vereenvoudigen.

De OVEL-vacuümgenerator is geschikt voor het assembleren en testen van kleinere componenten. Het lage gewicht en de compacte afmetingen van de vacuümgenerator ondersteunen daarbij korte cyclustijden tijdens onder meer inspectie- en pick&place-processen.

Contact

Festo BV
Schieweg 62
2627 AN Delft

Tel. +31(0) 15 251 88 90
Fax +31(0) 15 251 88 67

www.festo.nl
sales@festo.nl

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2018 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×