Festo introduceert serie transparante persluchtslangen

23.11.2017 -

Slangen zijn soms net black boxes. Wat gebeurt daarbinnen in die donkere tunnels eigenlijk met de perslucht? Om deze controle eenvoudig te kunnen uitvoeren, introduceert Festo een standaard serie slangen – de PUN-H-T – in verschillende kleuren en een transparante uitvoering.

Slangen zijn meer dan accessoires in een pneumatisch systeem. Sterker nog: deze componenten zijn eigenlijk net zo belangrijk als het meest geavanceerde ventieleiland of de meest uitgebreide luchtverzorgingsunit. Zíj zijn immers verantwoordelijk voor een deugdelijk transport van het medium dat aan het einde van de reis nog van dezelfde uitstekende kwaliteit moet zijn als op het punt waar het werd gegenereerd.

Daarom ontwikkelde Festo de serie PUN-H-T-slangen. Deze componenten zijn eenvoudig te monteren met behulp van QS-push-in-koppelingen en bestand tegen onder meer hydrolyse, uv-straling (zwarte uitvoering) en microben. Bovendien mogen ze in contact komen met water tot een temperatuur van 50 graden Celsius zonder kans op beschadiging. De verschillende eigenschappen maken de slangen geschikt voor toepassing in praktisch iedere omgeving en ieder proces, ook bij vochtige omstandigheden en in de voedingsmiddelenindustrie.

Naast verschillende transparante kleuren zijn de slangen ook beschikbaar in een volledig transparante uitvoering. Dit biedt de gebruiker de mogelijkheid om een snelle visuele controle uit te voeren op de aanwezigheid van vaste deeltjes, vocht of olie in de perslucht.

Contact

Festo BV
Schieweg 62
2627 AN Delft

Tel. +31(0) 15 251 88 90
Fax +31(0) 15 251 88 67

www.festo.nl
sales@festo.nl

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2018 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×