Elektrische actuatoren Festo met minislede voor compacte en lichte handling

07.12.2017 -

De lineaire actuator ELGC en de minislede EGSC maken onderdeel uit van een pakket compacte en betaalbare actuatoren van Festo. In combinatie bieden deze elektromechanisch aangedreven actuatoren de mogelijkheid om eenvoudig een kosteneffectief en betrouwbaar Cartesiaans systeem met een minimale footprint te engineeren. Bijvoorbeeld voor het uitvoeren van lichte assemblagewerkzaamheden of lab-automatisering.

De ELGC-aandrijfassen zijn beschikbaar in twee verschillende uitvoeringen, voorzien van respectievelijk een tandriem- (TB) of een spindelaandrijving (BS). Beide actuatoren zijn via speciale verbindingsstukken aan elkaar te koppelen waarbij de ene as de x- en de andere as de y- beweging voor zijn rekening neemt. Hiermee zijn snelle en nauwkeurige bewegingen in het platte vlak te realiseren.

Door deze actuatoren te combineren met de compacte EGSC-minislede – spindelaandrijving met geïntegreerde kogelomloopgeleiding – breidt het aantal mogelijkheden zich uit met bewegingen in de ruimte (3d). De minislede neemt hierin de verticale beweging (z-as) voor zijn rekening en is daarbij in staat om bijvoorbeeld instrumentatie zoals een pipet of meetsondes vast te houden of kleine onderdelen in assemblageprocessen te plaatsen. De EGSC is uiteraard ook toe te passen als losse spindelaandrijving.

Accessoires
Naast een hoge snelheid en nauwkeurigheid en een robuuste vormgeving kenmerken de actuatoren zich door de grote hoeveelheid beschikbare accessoires. Door de juiste combinaties te selecteren, is de eindoplossing modulair af te stemmen op de specifieke eisen van de applicatie. Beschikbaar zijn onder meer profielmontageklemmen, beugels voor 2:1-assemblage en adapters voor zowel 1:1-, (2:1)- en 90-graden-assemblage. Daarnaast zijn er aansluitmogelijkheden beschikbaar voor bijvoorbeeld naderingsschakelaars, evenals sensorbeugels voorzien van interne magneten.

Motion Control
Om bewegingen nauwkeurig en snel te kunnen uitvoeren zijn de actuatoren te combineren met de diverse servo- en stappenmotoren uit het Festo-programma, inclusief de bijbehorende drives. Hierbij bestaat de keuze uit zowel axiale als parallelle kits voor EMMS-ST, EMMB-ST, EMME-AS.

Contact

Festo BV
Schieweg 62
2627 AN Delft

Tel. +31(0) 15 251 88 90
Fax +31(0) 15 251 88 67

www.festo.nl
sales@festo.nl

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2018 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×