Mass Air Flow-sensor Sentech alternatief voor vacuümswitches

12.07.2017 -

Sentech werkt al jaren succesvol samen met de Japanse sensorfabrikant Azbil. Het bedrijf past Azbil-technologie vooral toe bij zijn Europese klanten in de precisie- en hightechsectoren. De samenwerking van Sentech met Azbil biedt opdrachtgevers veelzijdige maatwerkmogelijkheden, waarmee unieke en lucratieve oplossingen voor de hedendaagse meet- en regeluitdagingen mogelijk zijn. Een dergelijke toepassing is de MCS100-serie (Mass Air Flow) sensor van Azbil. Deze biedt grote voordelen ten opzichte van een vacuümswitch.

Snelle detectieoplossing voor pick- en place-applicaties
De sensor van Azbil is het betere en snellere alternatief voor vacuümswitches in veeleisende hightech productie- en onderzoeksomgevingen. In dergelijke omgevingen komt het aan op snelheid, extreem hoge betrouwbaarheid, nauwkeurigheid, gebruiks- en installatiegemak. De MCS100-serie is geschikt voor het zeer nauwkeurig meten van kleine gasstromen en voor het razendsnel detecteren van een vacuümopbouw.

Sentech past de sensor van Azbil toe in productieapplicaties van semicon-, hightech- en roboticafabrikanten en in high-end onderzoeksapparatuur. De sensor past eigenlijk in alle productie- en onderzoeksprocessen, waar gewerkt wordt met kleine gasstromen en vacuüms, die gemeten en/of gedetecteerd moeten kunnen worden. De sensor weegt slechts 9 gram en wordt tussen de pickup nozzle en ejector direct op de luchtbuis aangesloten. Zo meet de sensor uiterst nauwkeurig de luchtflow.

Razendsnelle response en waardevolle output
Het grote voordeel van de MCS100-serie flowsensoren van Azbil ten opzichte van vacuümswitches is de extreem lage responsetijd van 5 milliseconden. Daardoor kunnen machinefabrikanten de processnelheid met een factor vier versnellen. Een MCS100-flowsensor is weliswaar iets duurder dan een vacuümswitch, maar door het veel hogere productierendement een investering die snel is terugverdiend. De lagere responsetijd is mogelijk doordat de sensor de op- en afbouw van het vacuüm meet, waardoor 25 procent van de aanzuigtijd voldoende is voor een betrouwbare detectie. Bovendien geeft de output van de flowsensor waardevolle informatie over het flowpatroon. De sensor signaleert bijvoorbeeld verstopping van de nozzle of een vernauwing van het gasbuisje. Daarmee worden defecten en storingen sneller gesignaleerd en wordt de downtime van machines verkort.

Contact

Sentech B.V.
Customer service | +31 (0) 73 2200 000
Technical support | +31 (0) 73 220 00 19
Support by e-mail | info@sentech.nl

Sentech Nieuwkuijk | Headquarters
Looier 5
5253 RA NIEUWKUIJK
The Netherlands 

Sentech Eindhoven | HTC
High Tech Campus
5656 AE EINDHOVEN
The Netherlands 

Sentech Postbus / PO. Box 21
NL- 5250 AA VLIJMEN
The Netherlands 

Tel. +31 (0) 73 220 0000
www.sentech.nl

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2018 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×